Om oss

Winberg Kitchen Tools & Interiors skapades utifrån en önskan att driva en butik vi själva ville handla i med vårt stora matintresse i fokus. Men också där vi kan slå ett slag för att handla så hållbart och långsiktigt som möjligt utan att göra avkall på glädjen med att ha fina saker i sitt hem.

Vi är båda uppvuxna på Gotland men lämnade ön för rätt många år i huvudstaden, våra jobb tog oss runt världen och med det också många intryck och influenser. Vår bröllopsresa gick till Frankrike, Paris och Provence, där vi jobbade oss runt alla fantastiska restauranger där kravet från vår sida var att det skulle vara genuint, endast  matsedel på franska där vi åtminstone förstod vad huvudråvaran var, allt annat fick bli en överraskning. Vi blev fattiga men så mätta och nöjda, och nånstans där föddes en lågmäld idé om att detta, det vill man ju göra för alltid! Väl hemma så kom ju vardagen som alltid, livet rullade på och så en dag hade vi vår eget fritidshus på ön, mitt i skogen. Tanken var väl att vi en dag, runt pensionen, skulle återvända för alltid men efter många timmar i badtunnan så insåg vi att nej, det är nu vi vill leva ett annat liv!!! 

Vi sålde lägenheten i Stockholm och tog vårt pick o pack för detta nya liv men vad skulle vi leva av?! Vårt intresse för mat, köksredskap och härliga kök fanns ju där och ja, så klart, det var ju något vi faktiskt kunde och ville! 

Så nu är vi här, en butik senare. I de värsta av tider med en nyss avklarad pandemi men med ett krig runt knuten och allt vad det innebär för oss alla.   Men samtidigt i en tid när mat och umgänge fått lite nya aspekter, där att dela en måltid blivit laddat men ändå en av de mest uppskattade sakerna att göra tillsammans. Att umgås utomhus, prova nya sätt att tillaga sin måltid, värdesätta maten och möten mer. 

Vår förhoppning är att vi kan bidra med vårt genuina intresse för mat, både den klassiska och innovativa, och hjälpa er kunder att hitta bästa redskapen, ge inspiration och kvalitet men inte minst glädje i köket!

 Micke & Ayla