Produktserie: Tamahagane


I butiken i Visby säljer vi ett urval av knivar från serien San Kyoto. 

Hör av dig om du vill få mer information om vårt sortiment eller välkommen in!

I Japan väcker ordet ”tamahagane” en glöd hos alla som har ett intresse för knivar. Namnet kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Knivbladen på Tamahaganes flerstålsknivar är uppbyggda av kombinationen hårt och mjukt stål. Bladets kärna består av VG5-stål. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Knivens övriga stållager, två till 62 beroende på serie, består av ett mjukare SUS410-stål. Det här gör att Tamahaganes knivar blir extremt skarpa samtidigt som de har ett segt, slitstarkt blad – precis som ett samurajsvärd.

Vassa, vackra och välbalanserade –  Tamahaganes knivar sticker ut i vilket kök som helst. Varje enskild kniv är ett unikt konstverk som visar på stor kunskap och yrkesskicklighet. Tamahagane står för allt annat än massproduktion. Tillverkningen bottnar i en stolt hantverkstradition som förts vidare genom århundraden. Först från smed till smed, sedan från far till son i familjen Kataoka. Och snart är det dags för en ny generation att ta över.

Tamahagane San Kyoto är en kniv med ett klassiskt damaskusblad med hela 63 lager damaskusstål och med en kärna av rostfritt verktygsstål. Handtaget är tillverkat av svart Mikartaträ. Tamahaganes San Kyoto är riktigt klassiska japanska köksknivar. Både i utseende och i prestanda. Varje kniv är tack vare det hamrade bladet helt unik. Knivarna har en imponerande balans och skärpa.

 

0 produkter

Det finns tyvärr inga produkter i denna produktserie