Gnocchi

Varför köpa färdiga gnocchi när egna hemmagjorda är så extremt mycket godare?!

Om tiden är problem så välj hellre att göra under t.ex. helgen och lägg i kylen, sen är det bara att koka upp när du vill äta dom!

 

GNOCCHI

4-6 personer

900 gram fast potatis

2 ägg

3-4 dl mjöl, lite beroende på vilken potatissort du använder, vissa är blötare än andra, testa dig fram. Extra mjöl till utkavling också.

1 tsk salt

Skala och koka potatisen tills den precis mjuknat. Häll av vattnet och låt svalna tills dom är ljumma. Pressa dom sedan ner i relativt stor bunke(lättare att jobba då).

Blanda sedan ner äggen och salt, rör ihop. Efter det, ner med mjölet men ta inte allt direkt, arbeta in och känn efter, ska vara lite lös men inte för kladdig.

Rulla sedan degen med mjölade händer till ca. 2-3 cm tjocka längder. Skär sedan varje rulle till ungefär 3cm långa "tummar". 

Sedan ska varje bit få sina karaktäristiska ränder(för att få upp mer sås såklart!), antingen använder du en gaffel eller så skaffar du ett litet gnocchibräde

Koka upp lättsaltat vatten, lägg i ett par stycken åt gången i kokande vatten, dom är klara när dom flyter upp. Ta upp med hålslev och låt rinna av. Antingen så använder du dom som dom är eller så steker du upp dom i olivolja, supergott!

Tips är att blanda gnocchi med uppfrästa brysselkål, grönkål, pinjenötter, parmesan och klämma över grillad citron, så gott!